Minimal garden

Busy clients who confessed to not having ‘green fingers’ needed a simple modern garden to flow from, and compliment the newly renovated interior.

The existing garden was long and narrow with a very dark bottom end made darker and pokier by an old shed and a tree that was shading out the area and very soon would become far too big for the plot.

When the whole garden was cleared including that tree, the whole area was opened up to space and light. As the clients said they never used the end of the garden I was determined to remedy this, especially as the end of the garden was west facing so being a great spot for summer evenings.

So the final scheme featured two terraces – one by the house giving a seamless flow of space from the new open plan kitchen diner flush out into the garden for lounging, and outdoor dining.